images-4

Mourinho schiet in algehele ontkenning


Donderavond ontkende hij nog de nederlaag tegen Hull City. Vandaag is bekend geworden dat de trainer in een algehele ontkenning is geschoten. Hij feliciteerde Hillary Clinton met het presidentschap en haar klinkende overwinning op Donald Trump, waarna hij een monoloog afstak over hoe lastig Manchester United het gaat krijgen in de knockoutfase van de Champions League terwijl ze de eerste plaats in de Premier League wekelijks moeten verdedigen.

“Ontkenning is een krachtig en fantastisch psychologisch afweermechanisme. Het verschijnsel treedt op als iemand wordt geconfronteerd met gevoelens of emoties die moeilijk of helemaal niet te accepteren zijn. De persoon spreekt dan de feiten tegen om het negatieve gevoel niet te hoeven confronteren”, zo vertelt dr. Bram Bakker. “Uiterst effectief. Ik maak er zelf ook regelmatig gebruik van als ik mezelf weer eens in de nesten heb gewerkt. ”

Geef een reactie