jan

Jan Boskamp: ‘Plannen Van Basten funest voor de derde helft’


Oud-topschutter Marco van Basten, tegenwoordig namens de FIFA verantwoordelijk voor technische ontwikkelingen in het voetbal, wil nu ook de ongeschreven regels van de maaltijdvoorziening tijdens en na de wedstrijden drastisch veranderen.

Zo wil de oud-Ajacied een verbod op alcoholische en cafeïnehoudende dranken en mag er uitsluitend thee en water geschonken worden rond de wedstrijden. Ook gebakken of gefrituurde etenswaar zal worden verboden. De frituurpannen en airfryers zullen massal plaats moeten maken voor snelkookpannen en slowcookers. De oud-spits heeft inmiddels groen licht gekregen van de FIFA, UEFA én de KNVB.

Jan Boskamp heeft er geen goed woord voor over. “Ah, laat ‘m kappen die pleurislijer. Hij’s niet goed bij z’n knikker. Wat is er mis het eten? Theo Janssen en Rafael van der Vaart zijn er ook groot mee geworden! Ja, toch? Man, man, man. M’n kroketten. Laat ‘m optyfen, hoor.”

Het volgende punt op de agenda van San Marco is de verbanning van de schijnbeweging. “Puur spelbederf”, aldus de tweevoudig wereldvoetballer van het jaar.

Geef een reactie